Osječka djeca uz Miu Dimšić ispratila Staru i dočekala Novu godinu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Najmlađi Osječani i njihovi roditelji, bake i djedovi, u podne su u Tvrđi ispratili Staru i dočekali Novu godinu. Za izvrsnu atmosferu pobrinula se na adventskoj pozornici kod Franjevačke crkve Mia Dimšić – prenosi Grad Osijek.

Svoju je čestitku najmlađim sugrađanima i njihovim obiteljima uputio osječki gradonačelnik Ivan Radić.

„Drago mi je što smo mi već ušli u dječju Novu godinu, da se okupio velik broj djece s roditeljima, bakama i djedovima. Jedna izuzetno vesela Nova godina. Osmjesi i lica te djece daju snagu i motiv za dalje da svi zajedno u 2024. godini nastavimo graditi i bolji grad i bolji svijet“- rekao je gradonačelnik Radić te najmlađim Osječanima poželio puno igre, druženja u vrtiću i školi te dobrih ocjena, a njihovim roditeljima zdravlja, sreće i mira.

Gradonačelnik Radić pozvao je  sugrađane da mu se pridruže i večeras na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, gdje će Osijek uz Parni valjak i besplatno kuhano vino i čaj dočekati 2024. godinu.  

Do nastupa Parnoga valjka, koji počinje oko 22:30, atmosfera će se zagrijavati na 2 adventske pozornice. U 20 sati kod Crkve sv. Mihovila nastupa DJ iz Udruge „Volim gramofonske ploče“, a u 21 sat na pozornici kod Franjevačke crkve nastupit će Tamburaški sastav Ravnica.  

Gradski prijevoz putnika pojačao je večeras svoje linije, a u vremenu od 20 sati do 3 sata iza ponoći vozit će besplatno.

Također , Grad Osijek danas organizira i besplatan doček nove godine za oko 550 osječkih umirovljenika. Svečana večera, uz bend, organizirana je u dvije osječke dvorane za svečanosti, Bellsu i Gardensu.  

Za organizaciju sva tri osječka dočeka- dječjeg, umirovljeničkog i središnjeg-  ove je  godine osigurano oko 90 tisuća eura, od čega Osječko-baranjska županija sudjeluje s 13 tisuća eura.

Osijek priključio dugačkom popisu gradova koji će u Novu godinu ući bez vatrometa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)