Djevojčica Mila prva je novogodišnja beba rođena u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Djevojčica Mila Bašić rođena je jutros u 5 sati i 10 minuta u osječkom KBC-u. Prvu osječku bebu i njezinu majku Tihanu posjetio je gradonačelnik Ivan Radić.  

„Presretni smo jer smo upravo obišli prvu novorođenu bebu. Čestitam ponosnim roditeljima te im želim puno zdravlja i sreće.  Grad Osijek od danas podiže naknadu za novorođeno dijete na 350 eura što je čak 30% više u odnosu na prošlu godinu te smo za tu namjenu u proračunu izdvojili 350 tisuća eura. Također još jedna vijest koja nas veseli. Naime, prošle smo godine zaprimili 784 zahtjeva za opremu za novorođeno dijete što je čak 56 zahtjeva više nego prethodne godine i nadamo se da će 2024. godina biti jednako uspješna.“- izjavio je gradonačelnik Radić te dodao da Grad Osijek kroz razne programe potpora i stipendija prati najmlađe Osječane od rođenja pa do fakulteta – prenosi Grad Osijek.

„Mila je rođena jutros u 5:10. Teška je 3250 , 51 centimetar je dugačka. Mama i beba su dobro.“- izvijestila je dežurna liječnica iz osječkoga KBC-a dr. Vinka Rupčić Rubin te dodala da je u osječkom Kliničkom bolničkom centru prošle godine obavljeno 1835 poroda što je 33 poroda više u odnosu na prethodnu godinu.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)