Završena rekonstrukcija dječjeg igrališta u DV Maslačak vrijedna 75 tisuća eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Igralište osječkog Dječjeg vrtića Maslačak bogatije je za nova igrala i urbanu opremu. Postavljeni su didaktička kućica, kućica skrivalica, tunel, tobogan, njihalica, vlakić, ploča za pisanje, penjalica i druge dječje sprave. Ukupna vrijednost izvedenih radova je oko 75 tisuća eura a sufinancirali su ih Grad Osijek i Središnji državni ured za demografiju i mlade – prenosi Grad Osijek.

Uz obnovu igrališta u Maslačku u tijeku su radovi na izgradnji tri nova i dogradnji još dva dječja vrtića, te se ove godine kreće u energetsku obnovu ETC Mačkamama, podsjetio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

– U odnosu na zatečeno stanje 2021., upisali smo dvostruko više djece. Reorganizacijom postojećeg prostora stvorili smo dodatna vrtićka mjesta, ekvivalent kao da smo sagradili pet novih vrtića. Ove godine imamo 162 skupine, odnosno 32 više nego 2021. godine. Izdvajanja za vrtiće povećali smo s 5,5 milijuna eura 2021. godine na 9,5 milijuna, koliko planiramo izdvojiti u 2024. godini. U tijeku je izgradnja tri nova vrtića (Tenja, Uske njive, Cvjetno naselje ) i nadogradnja još dva postojeća (Latica i Sjenčica ) za što nam je kroz NPOO odobreno 4,2 milijuna eura, a ukupna vrijednost radova je oko 6,5 milijuna eura. Svi izvođači su uvedeni u posao i u tijeku su radovi na svim projektima. Završetak svih pet vrtića planiran je do proljeća 2025. godine. – istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)