Više od 1700 kilometara zavjetnog hodočašća kroz cijelu Hrvatsku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U organizaciji Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu, danas (11. lipnja 2023. godine) je nakon svete mise u crkvi sv. Križa u Osijeku započelo 9. zavjetno hodočašće koje prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske. Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta. Sudionike je pozdravio zamjenik župana Mato Lukić poželjevši im sreću i dobru vjeru na ovom izazovnom duhovnom putu – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Drago mi je vidjeti da uz branitelje i jako puno mladih sudjeluje u ovom hodočašću slušajući o svim istinskim vrijednostima koje branitelji pronose o našoj domovini, a to su vjera, obitelj i domovina – kazao je Lukić.

Hodočasnički put „Marijanski zavjet za Domovinu“ vodi kroz mjesta gdje se nalaze sakralni objekti zaštićenih spomenika kulture od Osijeka i Aljmaša, sve do Dubrovnika, a cilj je spojiti što veći broj važnijih svetišta, preko Zagreba, Rijeke, i Dalmacijom do posljednjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji. Ruta hodočasničkog puta povezuje sva marijanska i ostala najznačajnija svetišta kroz Hrvatsku, s prolaskom i kroz Bosnu i Hercegovinu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)