Više od 1000 djece na Sportskim igrama mladih u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osječka dvorana Gradski vrt u srijedu je bila domaćin Dana sporta u sklopu Sportskih igara mladih. Više od 1000 djece natjecalo se u graničaru i atletici, a igre su započeli uz Rim Tim Tagi Dim ritam hrvatskog eurovizijskog predstavnika Baby Lasagne. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu u Rijeci – prenosi Grad Osijek.

Mlade sportaše i sportašice podržao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljene djece na 28. Sportskim igrama mladih u Osijeku.

– Atmosfera je super, djeca se igraju i sretna su, a to je poanta ovoga svega. Osijek je grad sporta, grad koji ulaže u sport, od amatera do profesionalaca, od najranije do najstarije dobi. Kontinuirano ulažemo u sportsku infrastrukturu, stipendiramo mlade sportaše 5. i 6. kategorije, plaćamo prijevoz na službena natjecanja svim dobnim skupinama, ulažemo i u trenere – rekao je gradonačelnik Radić istaknuvši kako se za sport u Osijeku izdvaja šest milijuna eura što je na broj stanovnika jedan od većih iznosa među hrvatskim gradovima.

– Želim svima sreću na natjecanju, neka im se pobjeda mjeri u broju stečenih prijateljstava – poručio je.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine okupit će oko 110.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske – izdvojila je Matea Kekez iz Sportskih igara mladih.

Pokrovitelji natjecanja u Osijeku su Grad Osijek i Zajednica osječkog sporta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)