Veliki koncert u čast Krunoslava Kiće Slabinca

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Brojni poznati slavonski glazbenici obilježit će treću godišnjicu odlaska legendarnog Krunoslava Kiće Slabinca, kako to i priliči, velikim koncertom u Osijeku, 10. studenog 2023., u dvorani Gradski vrt.

Otiš’o je s mirisima jutra tog 13. studenoga 2020. godine pjevač, skladatelj, aranžer, bećar i roker, omiljeni zabavljač Kićo. Pretiho, u jedno čudno vrijeme haranja korone, tako da se od njega nisu dostojno oprostili svi oni koji su to željeli. Tri godine poslije, po čovjeku koji je zadužio Osijek i Slavoniju trebao bi u Osijeku biti nazvan jedan od parkova u Gradskoj četvrti Gornji grad. A na Kićina djela redovito podsjećaju njegovi kolege glazbenici.

U organizaciji agencije Koncert i Hrvatske glazbene unije podružnice Osijek, na koncertu u Gradskom vrtu najveće Kićine hitove izvodit će Goran Bošković, Berislav Crnković Bero, Igor Delač, Darko Ergotić, Željko Ergotić, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac, Vlatka Kopić Tena, Zoran Kuna, Željko Lončarić Žec, Antun Nikolić Tuca, Marta Nikolin, Ivan Štivić i KUD Osijek 1862, uz pratnju zabavnog benda Željka Nikolina i Drage Labana te Tamburaškog orkestra “Batorek”.

Orit će se zasigurno dvoranom stihovi dobro poznatih pjesama – Zbog jedne divne crne žene, Plavuše, Tri slatke riječi, Anuška… ili onih „tvrđih“ – Rock’n’Roll band, Rock’n’Roll medley – Rock Around the Clock-Tutti-Frutti, Johnny B. Goode… Inatit će se Slavonija Kići u čast i u tamburaškim tonovima. Nije moja duša prazna, Ako zora ne svane, Otiš’o je s mirisima jutra, Baranje se ne bi odreko, Slavonijo ja sam tvoje dijete, Crne oči, Vesela je šokadija, Ej bećari – dio je repertoara koji će izvoditi Kićine slavonske glazbene snage.

Koncert počinje u 20 sati, program će voditi Uršula Tolj i Miroslav Čabraja.

Ulaznice se mogu kupiti online, kao i u Osijeku u Caffe baru Press, Caffe baru Dvorac (Mačkamama), Caffe baru Play (dvorana Gradski vrt). U Našicama u The Monkey baru, u Valpovu, u Centru kulture M.P. Katančić, Vinkovcima u Fitness centar Zara, Vukovaru u Hotelu Lav te preko Eventim sustava (kiosci Tisak media, Petrol benzinske crpke).

Cijene ulaznica su 15 eura za tribinu (sjedenje) i 20 eura za parter (sjedenje).

Pokrovitelji koncerta su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)