Veleposlanik Kazahstana u nastupnom posjetu Gradu Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić primio je u četvrtak u nastupni posjet veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj Akylbeka Kamaldinova. Na sastanku su se ponajviše razmatrale mogućnosti gospodarske suradnje Osijeka i Kazahstana – prenosi Grad Osijek.

Gradonačelnik Radić istaknuo je kako Osijek bilježi najbolje gospodarske brojke unatrag 15 godina, rekordnu visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost te odlično popunjavanje poduzetničke zone u Nemetinu. Dodao je kako će veleposlanik Kamaldinov sutra posjetiti i osječki IT park.

– U siječnju iduće godine otvorit ćemo IT park gdje također postoje određeni potencijali za razvoj i suradnju. S veleposlanikom smo dogovorili daljnje sastanke i korake te se veselim budućoj suradnji. Veleposlanika smo upoznali i s mogućim suradnjama na području riječne i zračne luke gdje u ovom trenutku imamo uistinu velike investicije, proširenje putničkog terminala Zračne luke Osijek te 30 milijuna eura vrijednu izgradnju terminala za rasute terete u riječnoj luci. Siguran da će se naša suradnja nastaviti i nakon ovog sastanka – kazao je gradonačelnik.

Veleposlanik Kamaldinov naglasio je interes za osječki IT sektor, za poljoprivredu i transport.

– Transport je za nas vrlo zanimljivo područje jer tražimo nove rute za transport naših proizvoda i dobara u središnju i zapadnu Europu – rekao je veleposlanik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)