Upriličena svečana proslava 180 godina postojanja Matice hrvatske

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković nazočila je proslavi 180 godina postojanja Matice Hrvatske u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku – prenosi Grad Osijek.

Zamjenica Crnković pozdravila sve nazočne u ime osječkog gradonačelnika Radića i u svoje osobno ime te čestitala Središnjici Matice hrvatske, Ogranku Matice hrvatske u Osijeku i Filozofskom fakultetu u Osijeku na organizaciji ove hvale i spomena vrijedne svečane proslave 180 godina postojanja Matice hrvatske.

Crnković dodaje da Matica hrvatske nedvojbeno promiče nacionalni i kulturni identitet u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak. Matica hrvatska kao najstarija hrvatska kulturna ustanova jedan je od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj.

U rođendanskom duhu održana je projekcija dokumentarnog filma 180 godina Matice hrvatske te predavanje Matica hrvatska danas Mire Gavrana, predsjednika Matice hrvatske i Ivana Trojana, predsjednika Ogranka Matice hrvatske Osijek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)