U Tvrđi počeo Advent u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Mato Lukić simboličnim bubnjanjem otvorili su u petak navečer Advent u Osijeku – prenosi Grad Osijek.

Osječki advent, koji se odvija uoči proslave Dana grada Osijeka, i ove se godine smjestio u staroj gradskoj jezgri i to na tri različite lokacije. Trajat će sve do kraja godine i donosi bogat kulturno-zabavni i gastronomski program za sve uzraste.

– Još jedan čarobni Advent u Osijeku, u Tvrđi, koji će, uvjeren sam, biti jednako dobar, čak i bolji nego prethodni adventi. Očekuje nas puno različitih programa na različitim lokacijama i siguran sam da će ih naši sugrađani i turisti u danima pred nama i istraživati, uživati i ponijeti uspomene za cijeli život. Ulice su pune lampica, zrak će ispunjavati mirisi hrane i toplih napitaka, a smijeh i glazba odzvanjati ulicama. Svima želim da im osječki Advent donese obilje sreće, radosti, mira i dobre zabave – poručio je gradonačelnik Radić.

– Obišli smo Tvrđu, zaista mi se čini da je još bolji advent nego što je bio prethodne dvije godine. Sugrađani su pitali može li se proširiti advent, no zbog radova u Tvrđi to prošle godine nije bilo moguće. Ove godine je Grad Osijek proširio advent kako su građani željeli. Dekor je prekrasan, kao i ambijent. Pred nama je vrijeme pripreme za Božić i svim našim sugrađanima poželio bih mir, blagostanje, radost i veselje – rekao je župan Lukić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)