U Sarvašu završeni radovi na asfaltiranju ceste u Ulici Augustina Tina Ujevića

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković obišla je danas završene radove na asfaltiranju ceste u Ulici Augustina Tina Ujevića u Sarvašu. Riječ je o otresnici čije je uređenje stajalo oko 54 tisuće eura – prenosi Grad Osijek.

Naime, kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu i smanjilo iznošenje blata s poljoprivrednih površina na državne i nerazvrstane ceste, te uredila ruralna infrastruktura kojom se svakodnevno koriste osječki poljoprivrednici, umjesto kamenih otresnica koje brzo propadaju pod teretom poljoprivrednih strojeva koji prelaze preko njih Grad Osijek je krenuo u izgradnju dugotrajnijih, asfaltiranih, otresnica.

„Vrijednost ovih radova je 54 tisuće eura. Izvela ih je gradska tvrtka UNIKOM. A mi nastavljamo s izradom kvalitetnijih otresnica i u drugim dijelovima grada. Nije ovo prva otresnica koju smo izgradili u Sarvašu. Na prijedlog Vijeća Mjesnog odbora Sarvaš u posljednjih 2 i pol godine izgrađene su još dvije otresnice.“- izjavila je zamjenica Crnković te podsjetila da su u zadnje dvije godine Mjesnom odboru Sarvaš povećana proračunska sredstva za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture za 10 %.

Tako je prošle godine obnovljena cestu u Ulici Vjekoslava Celestina. U sklopu te obnove Vodovod je izveo i 30-ak priključaka kako bi se stanari mogli priključiti na kanalizacijsku mrežu. Ukupna vrijednost svih izvedenih radova je oko 100 tisuća eura.

Uskoro kreće i sanacija kolnika u Ulici hrvatskih junaka procijenjene vrijednosti oko 144 tisuće eura.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)