U RK Osijek ispunili zacrtano povratkom u elitu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prošla je povratnička sezona među najboljim klubovima u Hrvatskoj za rukometaše Osijeka bila uspješna. Ostvaren je osnovni cilj, opstanak u elitnom razredu, tako da svi u klubu mogu i moraju biti zadovoljni. Momčad je ispunila očekivanja i izbjegla neizvjesnost koje nude dodatne kvalifikacije, pa je i predsjednik Krešo Tomas, podvlačeći crtu ispod učinjenog zaključio da je ispunjena najvažnija zadaća – prenosi Sport Osijek.

„S obzirom da nas 12 godina nije bilo u Premijer ligi, jedino nam je važno bilo izbjeći ponovno ispadanje. To smo ostvarili bez nekih posebnih stresova, rekao bih čak i iznad svih naših očekivanja. Na kraju smo zauzeli treće mjesto u Ligi za ostanak. Mogu reći da sam jako zadovoljan smjerom u kojem klub napreduje“, istaknuo je Tomas.  

Trenersku je dužnost većim dijelom sezone obnašao Damir Eklić kojega je kasnije naslijedio sportski direktor Dag Kovačević i tako se ponovno, barem privremeno, vratio na klupu. Već je poznato kako će u novom prvenstvu kormilar biti bivši prvotimac Osječana Frano Veraja. Nakon dugih 12 godina koliko je proveo u Ivanić Gradu, prihvatio je poziv iz Osijeka i povest će momčad na početku priprema.  

„Došao sam prije svega na nagovor svoga prijatelja Tomasa i s velikom željom da napravimo određeni rezultatski iskorak. Vjerujem da ćemo to biti u stanju, ali će trebati „zasukati rukave“ već od prvog dana kada se budemo okupili na treninzima“, kratko je poručio Veraja na svom predstavljanju u RK Osijek. 

Klupski je predsjednik svjestan da će biti određenih kadrovskih promjena i da nije lako dovesti prava pojačanja. Isto tako, treba razmišljati i o što konkretnijom popunjavanju momčadi iz vlastitih redova.  

„Htjeli bismo napasti Ligu za prvaka. Ako nam to ne bi uspjelo, onda barem da se za jedno mjesto podignemo na ljestvici. Bitno nam je da se vidi nekakav napredak. Fokus je, također, i na rukometnoj akademiji i našoj djeci koja trebaju u svom gradu gledati utakmice Osijeka sa Zagrebom i Nexeom, da bi potom, kada dođe vrijeme, i zaigrali za svoj klub protiv tih velikana“, zaključio je Tomas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)