U punome jeku radovi na modernizaciji tramvajske infrastrukture vrijedni 35 milijuna eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Radovi na modernizaciji osječke tramvajske infrastrukture vrijedni 35 milijuna eura u punome su jeku, a završetak se nakon gotovo dvije godine očekuje do kraja 2024. Izvijestio je to u četvrtak gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska radova na križanju Radićeve ulice i Europske avenije u središtu grada, dodavši kako će ta dionica sutra u popodnevnim satima biti puštena u promet – prenosi Grad Osijek.

– Moram zahvaliti građanima na strpljenju sve ovo vrijeme. Sutra će ovaj dio prometnice biti u funkciji, čime će se rasteretiti obilazni putovi. Ovaj projekt radimo za sve generacije koje iza nas dolaze, a obuhvaća modernizaciju 9,5 kilometara tramvajske infrastrukture s novim stajalištima. Sve to priprema je za dolazak 10 novih niskopodnih tramvaja, koji će od ožujka iduće godine početi dolaziti u Osijek. Govorimo o novim, modernim tramvajima vrijednim 25 milijuna eura, koji će podići razinu usluge i sigurnosti javnog prijevoza na području grada – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je da je Grad Osijek, prema podatcima Ministarstva financija, povukao najviše sredstava iz europskih fondova, pa su tako i ova dva projekta većinom financirana europskim sredstvima.

– Nema stajanja. Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik.

Goran Pajnić, direktor Gradskog prijevoza putnika dodao je da će u rekonstrukciju i parking u blizini spomenutog raskrižja, u duljini od 250 metara, a na inicijativu i trošak Grada Osijeka. Izvijestio je i o daljnjem tijeku radova:

– Iza Uskrsa otvaramo radove na dionici od raskrižja Trpimirove i Europske avenije, u dužini od 370 m, do Kuhačeve ulice, s južne strane. U regulaciji prometa ništa se neće mijenjati, ostat će dvosmjerni promet. Zapravo se vraćamo prema centru grada gdje bi završetkom dionice D6 cijela investicija u ovom dijelu grada bila gotova, očekujemo do kraja ljeta ili u jesen ove godine – kazao je Pajnić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)