U pretrazi pronađen raketni bacač

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Đakovo osnovano se sumnja da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Temeljem naloga Općinskog suda u Đakovu obavljena je pretraga doma i drugih prostora kod 58-godišnjaka s područja Đakova, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet raketni bacač M79, kalibra 90 milimetara.
 
Protiv počinitelja podnosimo prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Pronađeni poklopci mina
Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske jučer je u 13,50 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.
 
Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.
 
O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)