U Osijeku svečano otvoreno 23. Osječko ljeto kulture i trajat će sve do rujna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nastupom sopranistice Sandre Bagarić i tenora Đanija Stipaničeva, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića u Osijeku je u srijedu svečano otvoreno 23. Osječko ljeto kulture – prenosi Grad Osijek.

Otvarajući OLJK gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je kako će na ovogodišnjoj priredbi, koja će trajati do 2. rujna, na 15 gradskih lokacija biti izvedeno 76 različitih kulturnih programa.

– Kultura je živi organizam s puno lica. Tradicionalna, suvremena, klasična ili moderna, kultura uvijek pronađe pravi oblik, vrijeme i mjesto, osnažuje, i čini nas prepoznatljivima – poručio je gradonačelnik Radić ističući kako je Osijek prepoznatljiv po baroknim spomenicima, secesijskim pročeljima, velikim umjetnicima, izložbama, glazbi, divnoj publici, ali i Osječanima koji su dobri domaćini.

Uz gradonačelnika, na otvorenju 23. OLJK-a govorili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović, ravnateljica Uprave za medije te razvoj kulturnih i kreativnih industrija Ministarstva kulture i izaslanica predsjednika Vlade RH Jasna Vaniček Fila, te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Osječko ljeto kulture, najveća je kulturna manifestacija na istoku Hrvatske, a trajat će dva mjeseca, sve do rujna 2023. Osječko ljeto kulture i ove će godine posjetiteljima ponuditi raznovrsne i besplatne kazališne, koncertne, književne, likovne, filmske i dječje programe na brojnim gradskim lokacijama. Programi će se odvijati na 15 gradskih lokacija, uz sudjelovanje svih kulturnih ustanova u gradu.

23. Osječko ljeto kulture odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a program je ostvaren uz potporu Grad Osijeka, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije te Turističke zajednice grada Osijeka. Za realizaciju i ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture zadužen je Kulturni centar Osijek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)