U Osijeku se održava 1. hrvatski neurološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prvi hrvatski neurološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem „Izazovi u neurologiji“ svečano je otvoren u petak u osječkoj Staroj pekari i trajat će do nedjelje, 12. studenoga.
Tema ovogodišnjeg kongresa je imunologija u demijelinizacijskim, neuromišićnim i neurodegenerativnim bolestima, a kroz niz predavanja i prikaza neuroloških bolesnika objasnit će dijagnostičke i terapijske izazove s kojima se liječnici svakodnevno susreću ili bi se mogli susresti – prenosi Grad Osijek.

Sudionike kongresa na otvorenju je uime Grada Osijeka pozdravila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnkovićm koja je izrazila zadovoljstvo što se upravo u Osijeku okupljaju najveći hrvatski i međunarodni stručnjaci.

Organizatori kongresa su Udruga bolesnika s Parkinsonovom bolesti „Buđenje“ Osijek, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Hrvatsko neurološko društvo, Hrvatsko društvo za neuroznanosti, Hrvatsko društvo za neuromuskularne bolesti i kliničku elektromioneurografiju, Hrvatsko društvo za neuroimunologiju i neurogenetiku.

– Zadnje nam je desetljeće donijelo nova saznanja iz područja neuroimunologije koja su posljedično utjecala i na suvremeniji dijagnostički i terapijski pristup u liječenju naših bolesnika. Istovremeno, iskustva iz kliničke prakse pokazala su nam različitosti u izražaju i tijeku imunološki uvjetovanih poremećaja središnjeg, perifernog živčanog sustava, mišića, neuromišićne spojnice te mogućih i preklapanja simptoma zbog oštećenja više neuroloških sustava istovremeno. Cilj nam je razgovarati o izazovima koji su dio našeg svakodnevnog posla i pomoći jedni drugima u sigurnijem i sveobuhvatnijem zbrinjavanju naših bolesnika – poručuju organizatori kongresa.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske liječničke komore.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)