U Osijeku otvoreno Europsko prvenstvo u dodgeballu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osijek je ove godine domaćin 12. Europskog prvenstva u dodgeballu, najvećeg do sada. Naime, u Osijek je stiglo oko 500 natjecatelja iz 19 država, odnosno 54 ekipe koje se natječu u tri kategorije, muškoj, ženskoj i mješovitoj – prenosi Grad Osijek.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin sudjelovao je na svečanosti otvorenja te je tom prigodom pozdravio natjecatelje i poželio im dobrodošlicu. 

„Osijek postaje središte sporta. Imamo niz velikih sportskih natjecanja koji se odvijaju tijekom godine u našem gradu. To puno znači, ne samo iz aspekta sporta, već i iz aspekta turizma odnosno popunjavanja smještajnih kapaciteta u gradu Osijeku. Želim čestitati osječkoj ekipi koja je iznijela ovu organizaciju. Od prvog dana, od kada su imali ideju organizirati Europsko prvenstvo u dodgeballu u Osijeku, komunicirao sam s njima i bili su svjesni da je to veliki pothvat u organizacijskom smislu. Pokazali su volju, energiju, entuzijazam i uspjeli to organizirati.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin te dodao da  Grad Osijek podupire ovaj događaj i da je za svaku pohvalu što je još jedan sport na europskoj razini predstavljen u Osijeku.

Natjecanje se održava od 19. do 22. 10. 2023. u Sportskoj dvorani “Gradski vrt” u Osijeku.

Hrvatski dodgeball savez osnovan je 2019. godine. Organizirano dodgeball se igra u Osijeku, Petrinji i Zagrebu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)