U Osijeku održana 60. Glazbena tribina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U osječkom HNK u petak navečer upriličeno je svečano otvorenje 60. Glazbene tribine koja je otvorila svoja vrata svima zainteresiranima za hrvatsku autorsku glazbu – prenosi Grad Osijek.

Otvorenju je uime Grada Osijeka nazočila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković koja je poručila kako ovaj veliki događaj, osim što promovira hrvatske skladatelje, promovira i Osijek kao grad kulture te dobrih i dragih domaćina.

U Osijeku, u kojem se održala treći put zaredom, Tribina je tijekom trodnevnog programa na tri lokacije ugostila niz atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne scene.

Za respektabilno 60. izdanje umjetnički voditelj Tibor Szirovicza priredio je bogat i raznolik program, otvoren brojnim imenima hrvatske autorske scene: od Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula i Mila Cipre, preko Igora Kuljerića, Stanka Horvata, Frane Paraća i Marka Ruždjaka, sve do Mladena Tarbuka, Berislava Šipuša, Ive Josipovića i mnogih drugih.

Za publiku Osijeka i šire bila je to prigoda i za susret s nizom prvorazrednih izvođača ovogodišnje manifestacije.

Među imenima koja su nastupila na ovogodišnjoj Tribini su i velikan hrvatskoga pijanizma Vladimir Krpan i ugledna pijanistica Katarina Krpan, sjajni Cantus Ansambl i fantastični Matija Dedić Trio, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, mlada orguljašica Tea Kulaš i multiinstrumentalist Ratko Vojtek, Zagrebački puhački ansambl te Ansambl za suvremenu glazbu Quasars iz Slovačke. U povodu 60. obljetnice, autorice Dina Puhovski i Petra Pavić priredile su dokumentarni film.

Programi su se održali u konkatedrali svetih Petra i Pavla, u Kulturnom centru te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, gdje je svečano i otvorena.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)