U Osijeku održan Festival cvijeća i drveća

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U osječkom Parku kralja Držislava, kod Školjke, otvoren je ovogodišnji Festival cvijeća i drveća koji se do prošle godine zvao samo Festival cvijeća, a od ove godine mijenja ime u Festival cvijeća i drveća jer time Grad Osijek, u doba negativnih klimatskih promjena, naglašava brigu o stablima koja je sve bitnija za ugodno življenje u urbanoj sredini. Ove godine na festivalu je ukupno 60 izlagača, najviše do sada, a dolaze iz gotovo cijele Hrvatske – prenosi Grad Osijek.

U sklopu festivala otvorena i 45. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje, događaj koji se tek drugi put u svojoj pedesetogodišnjoj povijesti održava u Osijeku, a okuplja 12 orkestara iz cijele Slavonije. Tako su posjetitelji festivala mogli uživati u raznovrsnom glazbenom programu puhačkih orkestara koji su svirali pop, jazz i klasičnu glazbu, ali i glazbu iz popularnih filmova.

U ime Grada Osijeka, festivalu i smotri je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, kao i direktorica TZ Grada Osijeka Tajana Rogulja.

„Voljela bih napomenuti kako je Osijek grad s više parkova nego trgova te se svake godine izdvaja sve više sredstava unutar Programa održavanja javnih zelenih površina, koji su povećani za preko 12% u odnosu na prošlu godinu u iznosu od preko 2 milijuna eura. Rezultat toga je da se ove godine planira posaditi oko 2.000 stabala zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti.“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Čestitavši i zahvalivši se velikom broju puhačkih orkestara iz cijele Slavonije i Baranje koji su došli u Osijek kako bi uljepšali Festival i kako bi posjetiteljima prezentirali svoje izvanredno glazbeno umijeće, zamjenica gradonačelnika je dodala kako se nada da će na festivalu uživati sve generacije građana.  

„Ovaj festival se već tradicionalno održava drugi vikend u svibnju, kada simbolično obilježavamo i Majčin dan. Ove godine program traje 3 dana, od čega je 1 dan posvećen djeci kako bi kroz igru i edukaciju stvorili osjećaj brige prema biljkama, a druga 2 dana su posvećena izlagačima. Također imamo bogat glazbeni i plesni program koji obuhvaća 7 koncerata, ali ove godine se održava i 45. Smotra saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje te nam je izrazito drago da se ovakve manifestacije tradicionalno događaju u Osijeku.“, zaključila je direktorica TZ Grada Osijeka, Tajana Rogulja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)