U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Grad Osijek već tradicionalno organizira obilježavanje Svjetskog dana zdravlja s ciljem upoznavanja javnosti sa zdravstvenim problemima koji utječu na širu populaciju te s važnosti prevencije i ulaganja u zdravlje – prenosi Grad Osijek.

Ovogodišnja manifestacija održana je u subotu 13. travnja na Trgu slobode, pod sloganom Moje zdravlje, moje pravo, a posjetio ju je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

– Ove godine imamo najveći odaziv do sada, rekordnih 40 udruga uz sve ustanove koje djeluju u području zdravstva, od Kliničkog bolničkog centra Osijek pa nadalje. Zdravlje je najvažnije, stoga mi putem našeg resornog odjela zaduženog za zdravstvo sustavno radimo na tome da osvijestimo građane i promoviramo sve udruge koje rade u području zdravstva kako bismo širili tu svijest. Preventiva je iznimno važna, od najranije dobi, zato mi je drago vidjeti veliki broj djece koji sudjeluju u programima i radu udruga – poručio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga.

Ovogodišnja tema odabrana je kako bi se zagovaralo pravo svih i svugdje na pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama, obrazovanju i informacijama, kao i sigurnoj pitkoj vodi, čistom zraku, dobroj prehrani, kvalitetnom stanovanju, pristojnim uvjetima rada i okoliša te slobodi od diskriminacije.

Pored 40 osječkih udruga u obilježavanju Dana zdravlja sudjelovali su i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Klinički bolnički centar Osijek, Dom zdravlja Osječko-baranjske županije, Medicinski fakultet, Medicinska škola, Odjel prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske, Zajednica osječkog sporta sa brojnim sportskim klubovima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)