U Našicama potpisan Sporazum između PU osječko-baranjske, Grada Našica i lokalnih općina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U gradskoj upravi Grada Našica, danas je potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ s predstavnikom Grada Našica i predstavnicima općina Feričanci, Đurđenovac, Donja Motičina, Podgorač i Koška – prenosi PU osječko-baranjska.

Misija Sporazuma je provođenje programa primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi „na kućnom pragu“, prevenciju obiteljskog nasilja, prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti (alkohola, droge, kocke) i prevenciju u cestovnom prometu te edukacija o kazneno-pravnoj zaštiti djece i mladih.

Potpisivanjem sporazuma nastavlja se izvrsna dugogodišnja suradnja policije i lokalne zajednice, čiji je cilj stvaranje zajednice koja brine.

Na ovakav način postiže se sinergija i partnerski odnos koji za cilj ima djelovati na različite oblike rizičnog ponašanja kod mladih, što zahtjeva provedbu suvremenih kompleksnih programa prevencije, edukacije, rehabilitacije i resocijalizacije aktivnim sudjelovanjem i dijeljenjem resursa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)