U Josipovcu blagoslovljen obnovljeni križ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Josipovcu, ispred Mjesnog odbora Josipovac, održan je blagoslov obnovljenog križa koji je predvodio vlč. Jure Krešo. Obnova križa realizirana je sredstvima Proračuna Grada Osijeka, a na inicijativu građana i Vijeća Mjesnog odbora Josipovac – prenosi Grad Osijek.

Blagoslovu je nazočio predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević te mnogi Josipovčani i župljani Župe sv. Josipa.

„Drago mi je da smo ovdje među Josipovčanima, zajedno s oba josipovačka župnika i s vijećnicima mjesnog odbora Josipovac, kraj ovog novoobnovljenog križa koji krasi Osječku ulicu u Josipovcu, na samom ulazu u grad Osijek. Ovaj križ obnovljen je na inicijativu mještana Josipovca, a obnova je financirana iz proračuna grada Osijeka u iznosu otprilike 10.800 EUR. Budući da znamo da ovo jako puno znači mještanima, isto tako znači i nama u Gradskoj upravi.“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Florijančić.

„Ovo je velik i emocionalan dan za nas Josipovčane. Obnovljen nam je križ, križ koji stoji na mjestu gdje je nekad bila crkva koja je značila mnogim mještanima. Zahvalio bi se Gradu Osijeku i gradonačelniku Ivanu Radiću što su imali sluha za našu inicijativu.“, zaključio je Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)