U Čepinu otvoreni Medicinski centar i hotel vrijedni 46 milijuna eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Uz prigodnu svečanost kojoj je nazočilo više od 1.000 gostiju, 18. listopada 2023. godine u Čepinu, na lokaciji Ovčara, otvoreni su novoizgrađeni Medicinski centar – specijalna bolnica budućeg međunarodnog medicinskog centra s vodećim stručnjacima plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, urologije i drugih djelatnosti, kao i hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, s wellness prostorom veličine 1.500 kvadratnih metara. Riječ je o novim investicijama Žito grupe čija je vrijednost 46 milijuna eura. Ovim projektima, nakon niza investicija u segmentu poljoprivrede i prehrambene industrije, Žito grupa se usmjerila i u ovaj novi smjer poslovanja – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Moj motiv za ulazak u zdravstveni biznis želja je da iza sebe ostavim nešto trajnije. Obveza je poduzetnika u društvu stvarati novu dodanu vrijednost. Kroz svoj životni vijek sam stekao dojam i osjećaj zadovoljstva kada stvaram neke nove stvari. Sve što napravite za sebe, umire s vama, što napravite za druge, ostaje živjeti duže od vas. Moja misija nije samo stvoriti novac nego stvoriti novu vrijednost koja je dodana društvu i zajednici u kojoj živimo. Ako to nemamo kao poduzetnici, onda mislim da smo pogriješili profesiju. Ako i kao liječnik nemamo osjećaj transfera svoga znanja i pomoći pacijentu, mislim da smo i tada pogriješili profesiju. Investicija u medicinski centar je spoj prijateljstva i dviju različitih struka, a hotel je dodana vrijednost, kada dođu strani pacijenti da imaju gdje prespavati. Potrudili smo se ovime gostima pružiti visoku dozu hedonizma i ugode i da u čudu kažu – ovo je Slavonija! Nisu samo komarci Slavonija! Nismo inferiorni ni prema kojem dijelu Europe i želimo to pokazati preko ovakvih projekata – rekao je vlasnik i predsjednik Uprave Žito grupe Marko Pipunić.

Svečanosti su nazočili i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar zdravstva Vili Beroš, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i drugi uzvanici.

– Ovi se projekti poklapaju sa strateškim ciljevima Vlade RH kao investicije u cjelogodišnji turizam i ravnomjerno regionalno razvijen turizam, turizam koji se razvija na kontinentu, a kako ćemo ga razvijati nego ulaganjem u nove smještajne kapacitete, ali i ulaganjem u zdravstveni turizam kroz ulaganje u specijalne bolnice, toplice. Vlada RH to je prepoznala i prvi put osigurala nepovratna sredstva upravo za zdravstveni turizam – rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Ministar Beroš je naglasio kako se razvijamo na dva pravca – jedan je javnozdravstveni, a drugi privatni. – No, oni moraju biti komplementarni i moraju postići ono što zajednički želimo, a to je što kvalitetniju uslugu za naše bolesnike – istaknuo je Beroš.

– Ovo je vrlo vrijedna investicija za Osječko-baranjsku županiju, i ne prva od strane Žito grupe. Oni ovako na određeni način i vraćaju svoj dug zajednici u kojoj rade i volio bih kada bi svi koji funkcioniraju i rade na području županije dio duga vratili zajednici. Na taj način bi zajednički snažili ne samo našu županiju nego cijelu hrvatsku zajednicu u kojoj živimo – rekao je župan Ivan Anušić.

– Ovo je na valu velikih investicija koje se događaju na ovim prostorima. U samo godinu dana napraviti ovakav hotel i medicinski centar vrijedno je svakog poštovanja. Od toga će veliku važnost imati i lokalna zajednica, dakle Općina Čepin i Grad Osijek – kazao gradonačelnik Ivan Radić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)