U Čepinu otvoren Dom veterana vojne policije Osječko-baranjske županije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Čepinu je, u subotu, 3. lipnja 2023. godine svečano otvoren Dom veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, kao mjesto okupljanja članova Udruge veterana vojne policije OBŽ, ali i ostalih braniteljskih udruga te mještana općine. Otvorenju je uz članove braniteljskih udruga, načelnika Općine Čepin Dražena Tonkova i ostale goste nazočio i zamjenik župana Mato Lukić – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Drago mi je da mogu nazočiti otvorenju Doma veterana vojne policije Osječko-baranjske županije ovdje u Čepinu gdje će se hrvatski branitelji, članovi udruge, ali i mještani općine okupljati na jednom mjestu. Inače sam i sam povezan sa postrojbom 68. bojne Vojne policije, čiji sam bio pripadnik tijekom Domovinskog rata, a danas su ovdje i mnogi moji suborci. Moram istaknuti da je Udruga veterana vojne policije OBŽ jedna od najaktivnijih udruga na području istočne Slavonije s kojom Osječko-baranjska županija ima izvrsnu suradnju – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Predsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije Stipe Modrić naglasio je kako je izgradnja Doma veterana bila jedan od najvećih ciljeva Udruge koja broji oko 150 članova.

– Ideja je da ovaj objekt bude prostor kreativne radionice, s obzirom da već i sada radimo na sličnim aktivnostima, poput informatičkog opismenjavanja svojih članova, a radimo i s 3D printerima. Tijekom pandemije koronavirusa izradili smo i donirali više od 2000 zaštitnih vizira bolnicama diljem Hrvatske, a želja nam je i u budućnosti nastaviti sa sličnim djelovanjem. Vrijednost radova izgradnje je oko 60.000 eura prikupljenih zahvaljujući Općini Čepin, Osječko-baranjskoj županiji, Ministarstvu hrvatskih branitelja, ali i dobrovoljnom radu naših članova – zaključio je Modrić.

Uz svečanost otvorenja Doma veterana upriličeno je i 2. natjecanje u kuhanju čobanca braniteljskih udruga s područja OBŽ, kao i udruga gostiju s područja općine Čepin i okolnih općina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)