Trener ŽRK Osijek: “Cilj je napraviti rezultatski pomak”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

  • Rukometašice Osijeka krenule su s pripremama za nove prvoligaške izazove. Trener Tomislav Rešicki na okupu će imati glavninu ekipe koja je prošle sezone bez puno stresa ostala u najvišem rangu, od prvotimki nedostaje tek Ena Zagorščak koja se nije dogovorila oko produžetka suradnje.

U osječkim redovima bit će i novih lica. Jedno je, doduše poznato, jer se nakon dvije sezone u Italiji u klub vratila vratarka Magdalena Brkić. Osim nje, uskoro bi trebala biti dovršena papirologija i za pojačanje na vanjskoj poziciji, tako da će trener Rešicki imati na raspolaganju ukupno 21 igračicu. Na prvoj su prozivci bile Magdalena Brkić, Katarina Borac, Iva Ledenčan, Petra Frančić, Ana Kragujević, Ema Jelečević, Josipa Paula Jerčinović, Dea Čivić, Dora Lacković, Lea Hren, Lea Vuković, Ana Pehar, Josipa Josipović, Leona Grgić, Laura Šoš i Nina Gardaš. Tea Strusa priključila se dan kasnije, Mia Jozanović i Ana Vrdoljak su zbog nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u Rumunjskoj dobile slobodno do sljedećeg tjedna, dok će se Nika Malovan suigračicama priključiti u trećem tjednu priprema.

“Bitno je da imamo praktički tri ekipe, odnosno po tri igračice na svakoj poziciji. Odlaskom Zagorščak morat ćemo ponovno „krpati“ poziciju pivotkinje, tu imamo dvije mlade igračice Vrdoljak i Gardaš, a vidjet ćemo hoćemo li tu probati ponovno s Pehar ili ćemo tražiti još neko drugo rješenje. Do početka prvenstva 9. rujna cilj nam je odraditi i šest prijateljskih utakmica. Tri su već dogovorene, dvije s Pečuhom (16. i 23. kolovoza) te humanitarna s Vitezom u Grudama (18.), dok su preostale tri još u fazi dogovora.”

Ždrijeb nije mazio Osječanke na startu prvenstva jer će u prva četiri kola igrati s ekipama koje su lani završile u vrhu. Otvaraju protiv Bjelovara, potom dolaze prvakinje rukometašice Lokomotive, pa se ide u Dugo Selo, a potom u Zrinjevac stiže Zrinski.

“To je po meni i dobro, da odmah uđemo u ritam jakih utakmica. Ono što je novost jest da je Sinj istupio iz lige pa se ne zna još hoće li biti Liga 13 ili će se netko još priključiti.”

O tome će, naravno, ovisiti i hoće li u niži rang dvije ili tri posljednjeplasirane ekipe, a za Rešickog nema dvojbi kako se njegove djevojke neće naći u tom neželjenom društvu. No, ciljevi su i veći od pukog ostanka u društvu najboljih.

“Želimo napraviti rezultatski pomak. Kada sam preuzeo ekipu povukao sam veliki broj igračica 2004. i 2005. godišta iz druge ekipe u prvu, i cilj nam je njihova dodatna afirmacija. Nešto smo uspjeli dobiti od ovih mlađih djevojaka, ali naravno da treba tu još puno raditi. Mislim da ćemo kroz ovaj pripremni period, jutarnje individualne i kondicijske te večernje zajedničke treninge, uspjeti ostvariti to što planiramo. Plan nam je sezonu odraditi tako da budemo nekako u sredini tablice, bez stresa – pojasnio je Rešicki kojemu će u radu pomagati Zdravko Lovač, kondicijski treneri Mario i Marijana Zelić te sportski direktor Zdenko Kordi, koji će raditi individualne treninge.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)