TRAGEDIJA: U Osijeku se utopio četverogodišnjak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Gojko Mitić

Foto: Gojko Mitić


Četverogodišnje dijete utopilo se u srijedu, oko 14 sati, u rijeci Dravi u Osijeku. Tragedija se dogodila u Donjem gradu, nedaleko od Kožare. Kako neslužbeno doznajemo dječak je bio na tzv. flosu i igrao se. U jednom trenutku upao je u prostor između dvije daske i nestao. Njegova majka počela je vrištati i vikati. Vidjela je kako je rijeka dva puta izbacila maleno tijelo na površinu vode, nakon čega je dijete nestalo – prenosi Glas Slavonije.

Majčine prestravljene krike čuli su stanovnici iz obližnjih kuća i zgrada, a Vuk Ognjenović čistio je svoju terasu kada je shvatio da se događa nešto vrlo loše nedaleko od njegovog stana.

– Čistio sam terasu i čuo kako je netko vrisnuo nekoliko puta, čuo sam urlik za urlikom i prva mi je pomisao bila da nekoga siluju na drugoj obali. Urlici su bili jako glasni, gotovo neljudski, i nisu prestajali. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nesuvislo pričala i nisam je mogao razumjeti što govori. Pretpostavio sam da je dijete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: “Tu, tu, tu!”, a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: “Ne, ne, ne! Tu sam ga sada vidjela!”. Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i razmicao ih i nogama pipao između čamaca. Otrčao sam prema vojarni, pa sam se vraćao. Poslije sam još jedanput ušao u vodu i pokušao ga naći. Susjeda koja je isto čula urlike i dotrčala uspjela je iz nje izvući da je riječ o djetetu od četiri godine. Mislio sam da sam tražio malenoga desetak minuta, no rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata – ispričao nam je Osječanin koji je pokušao sve što je bilo moguće da bi spasio dijete.

Kako je dodao, i sam se u jednom trenutku zapetljao ispod pontona te je morao odustati od potrage, iako nije htio jer i sam ima dvoje malene djece.

Na mjesto tragedije ubrzo su stigli policijski ronioci koji su satima pretraživali dio gdje je nestao dječačić, a njegovo mrtvo tijelo pronašli su nedaleko od mjesta nestanka, u 16.44 sata. Za vrijeme dok su ronioci tragali za tijelom djeteta, pripadnici HGSS-a bili su u čamcu te sve koji su nailazili plovilima upozoravali da se kreću što dalje od desne obale rijeke kako bi ronioci mogli raditi svoj posao.

Kupači koje smo zatekli nekih stotinjak metara dalje nisu znali kakva se drama događala nedaleko, no svi su s nevjericom i suosjećanjem primili ovu tragičnu vijest. Kod nekih se osjetila i nota ljutnje koju valja pripisati osjećaju ljudske nemoći pred prirodom. Koliko god je obuzdavali i naša Drava svake godine odnese nekoliko života.

Što je prethodilo ovoj tragediji, utvrdit će policija očevidom, a majka djeteta vozilom Hitne pomoći prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek.

Sandra Lacić

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)