Tomas: Sinergija igrača i tribina kao recept za pobjedu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nogometaši Osijeka u nedjelju 3. rujna od 21.05 sati na Opus Areni dočekuju Dinamo u 7. kolu SuperSport HNL-a. Bijelo-plavi dočekuju Modre kao jedna od dvije neporažene momčadi prvenstva u utakmici u kojoj tri boda mogu donijeti zadržavanje u samom vrhu prvenstvene ljestvice – piše NK Osijek.

Dinamo na Opus Arenu dolazi nakon poraza od Sparte u play-offu Europske lige, ali taj podatak nikako ne smije zavarati trenera Stjepana Tomasa i njegove igrače.

S jedne strane taj poraz je sigurno šok za Dinamo, fizički su se ispraznili, mentalno je to težak udarac iako će sigurno tražiti iskupljenje i okrenuti se prvenstvu. Ne razmišljamo o njima i kakvi će oni bit, već razmišljamo o sebi i kakvi ćemo biti mi. To je najvažnije od svega. Ako budemo pravi, ako uđemo u utakmicu kako spada i ako budemo imali podršku, sinergiju igrača i tribina, onda to može biti dodatni motiv svima nama da odigramo pravu utakmicu. Već smo pokazali da je tako protiv Adane i ja se nadam da će slična utakmica biti i protiv Dinama, rekao je Tomas.

Fokusirani na utakmicu

Stratega Bijelo-plavih neće zavarati ni činjenica da je Dinamo ostao bez nekih značajnih figura u svojoj svlačionici.

Po meni ostali su ključni igrači Dinama a to su Petković i Mišić, a ne bih podcijenio ni ostale igrače. Oni rade prevagu i ako njih uspijemo odsjeći imat ćemo velike izglede. Momčad pripremamo na način da znamo kako ćemo stajati visoko, a kako u srednjem ili niskom bloku, odnosno kada imamo loptu kako pripremati igru, raditi akcije i dolaziti u završnice. Ako to budemo odrađivali kako smo se dogovorili i taktički odradili kroz tjedan, a znajući da je momčad fokusirana na utakmicu i da svaki igrač zna što znači sraz s Dinamom možemo se nadati bodovima.

Individualne greške

Jedan od fokusa u srazu s Modrima, a koji je u takvim utakmicama nerijetko preduvjet za dobar rezultat, svakako je igra obrane.

Događaju se individualne pogreške na kojima radimo i koje ćemo popraviti. Ne radi se tu o taktičkim stvarima, mi primimo pogodak iz suparničkog ili našeg auta. To nije teško za popraviti, više bi me brinulo da neke taktičke stvari ne radimo dobro na terenu, da ne stojimo dobro i da nas suparnik probija, dodao je Tomas.

Sve izgleda bolje

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio Mijo Caktaš, prvi strijelac Bijelo-plavih i cijelog HNL-a u ovoj sezoni.

Tajna dobre forme? Radili smo naporno na pripremama, odradili dobre utakmice, dobili neke nove igrače, došli na novi stadion i sve skupa odmah bolje izgleda. Zadovoljan sam kako sam ušao u sezonu i nadam se da ću tako nastaviti. Ozljeda? Dobio sam udarac, ali sada je sve ok, spreman sam, rekao je Caktaš.

Pravi u obrani

Mijo se osvrnuo i na atmosferu u momčadi.

Atmosfera je odlična, možemo biti zadovoljni kako smo ušli u sezonu. Naravno da nam je žao zbog prosutih bodova u zadnjim minutama kada smo imali dobivene utakmice, ali veseli što stvaramo prigode i zabijamo golove. Nadam se da ćemo protiv Dinama biti pravi u obrani, puno više koncentrirani nego u prijašnjim utakmicama,zaključio je Caktaš.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)