Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježen u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prigodnim programom održanim na Trgu Ante Starčevića u Osijeku 2. travnja 2024. godine obilježen je Svjetski dan svjesnosti o autizmu. U organizaciji Centra za autizam i Udruge obitelji djece s autizmom „Dar“ priređen je raznovrstan glazbeni i plesni program, na štandu su se mogli nabaviti ručno rađeni proizvodi učeničke zadruge Oblak, a priređeno je i atraktivno puštanje balona – prenosi Osječko-baranjska županija.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja prema odluci Ujedinjenih naroda već 16. godinu za redom, dok je cijeli mjesec travanj u nekim zemljama posvećen podizanju svjesnosti o poremećajima iz autističnog spektra. Savez udruga za autizam ove godine obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu uz slogan „Nismo nevidljivi“. Ovaj slogan, koji će biti zajednički mnogim organizacijama u području autizma diljem Europe, ukazuje na probleme i izazove s kojima se suočavaju autistične osobe u Hrvatskoj. Svojom nazočnosti na manifestaciji, potporu je iskazao i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Nakon programa na Trgu, u Centru za autizam organizirane su sportske aktivnosti za djecu te stručno predavanje za roditelje „Podrška roditeljima – iskustvena radionica“ koje su održale Elizabeta Haničar i Marina Hojsak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)