Svečano proslavljen 966. rođendan Donjeg Miholjca

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, u četvrtak 28. rujna 2023. godine proslavljen je 966. rođendan Grada Donjeg Miholjca i blagdan sv. Mihaela arkanđela. Sjednici su nazočili izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić, gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, kao i brojni načelnici susjednih općina – prenosi Osječko-baranjska županija.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović koji je istaknuo kako je jedino zajedništvom, aktivnim djelovanjem i pozitivnim rješenjima moguće stvoriti bolju budućnost za današnje, ali i buduće naraštaje.

Čestitku žiteljima Grada uputila je i predsjednica Skupštine OBŽ te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora osvrnuvši se na najznačajnije projekte koje je poduprla Osječko-baranjska županija.

– Zasigurno je jedan od najvećih projekata u Donjem Miholjcu izgradnja Srednje škole na koju se čekalo godinama, pa i desetljećima. Njezina je izgradnja financirana sredstvima Grada, Županije i Vlade RH, a ovom je kraju donijela novi zamašnjak napretka i razvoja. Osječko-baranjska županija pružat će podršku ovakvim i sličnim projektima i u budućnosti kako bismo ostvarili zajednički cilj, a to je ravnomjeran razvoj svih krajeva županije – kazala je Bagarić.

Gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić podsjetio je na najvažnije projekte u posljednjih godinu dana te zahvalio Vladi i Županiji na podršci u projektima.

– U spomenutom smo razdoblju realizirali 15-ak većih projekata. Postavili smo LED javnu rasvjetu u Podgajcima Podravskim, kvalitetno smo opremili prostor novoobnovljene Gradske knjižnice te je izvršena sanacija poljskih puteva u Radikovcima i Miholjačkom Poreču. Rekonstruirali smo dio pješačke staze u Kolodvorskoj ulici u Donjem Miholjcu, a uspješno smo završili i soft projekt IMIS – Integracija mladih izvan sustava, kao i projekt Zaželi 3. U planu nam je i realizacija nekoliko kapitalnih projekata, poput izgradnje i rekonstrukcije nove gradske tržnice u Donjem Miholjcu i energetske obnove zgrade Gradskog muzeja, a u najavi je i početak rekonstrukcije miholjačkog hotela Slavona – istaknuo je Aladić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)