Svečano proslavljen 794. rođendan Grada Našica

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prigodnim programom, danas (13. lipnja 2023. godine) je obilježen 794. rođendan Grada Našica. Nakon svete mise u crkvi sv. Antuna Padovanskog i procesije središtem grada, pred zgradom gradske uprave upriličen je nastup Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja „Dora“, a ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska izaslanstva Hrvatskog Sabora, Grada, Osječko-baranjske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje. Program obilježavanja nastavljen je svečanom sjednicom Gradskog vijeća, kojoj su nazočili zamjenik župana u svojstvu izaslanika Vlade RH na svečanoj sjednici, Josip Miletić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Hrvoje Šimić, saborski zastupnik Marin Mandarić, počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks te ostali uvaženi gosti – prenosi Osječko-baranjska županija.

U svom se obraćanju zamjenik župana Josip Miletić osvrnuo na realizirane projekte poželjevši nastavak vrijednih investicija i u budućnosti.

– Svakako koristim prigodu da čestitam svim sugrađanima 794. rođendan našeg grada, mog grada Našica. Brojni su projekti napravljeni u prethodnom razdoblju, više od 600 milijuna kuna uloženo je u Grad Našice no svakako želim istaknuti i želju za novim projektima koji će podići kvalitetu života. Grad smo tradicionalnog, obiteljskog načina života, a danas po zagovoru svetog Antuna Padovanskog želim svim obiteljima u gradu Našicama bolji i kvalitetniji život, a naravno podršku tome davat će Osječko-baranjska županija i Vlada Republike Hrvatske sa svojim mjerama, ali i projektima koji su pred nama – kazao je Miletić.

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba naglasio je kako je temeljni cilj rada njegove uprave demografska obnova, ali i nastavak ulaganja u kapitalne projekte.  

– U povijesnom smo trenutku ulaganja u grad Našice, gdje je u proteklih šest godina uloženo oko 100 milijuna eura, kako završenih investicija za koje je dobivena uporabna dozvola, tako i investicija koje završavamo u ovoj godini ili su u ovoj godini za njih osigurana sredstva. To je konkretno Poduzetnički centar vrijednosti 1,5 milijun eura i novi vrtić vrijednosti više od milijun eura. Bilježimo 5% veći broj obrtnika samo u prošloj godini, kao i 11% više upisane djece u vrtić. To su znakovi našeg temeljnog zadatka, a to je strategija demografske obnove, kako Vlade RH, tako i Osječko-baranjske županije, a i Grada Našica. Ove godine počinjemo s građevinskim radovima na Poduzetničkom centru – zaključio je Kašuba.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)