Studentima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi dodijeljene sommelierske medalje

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat, pa tako Paponja osvaja drugo mjesto i srebrno odličje, uz novčanu nagradu, dok mu kolegica Jukić osvaja 10. mjesto među 70 natjecatelja

Studenti stručnog studija Enogastronomija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Nika Jukić i Zvonimir Paponja, pod mentorstvom doc. dr. sc. Josipa Mesića sudjelovali su na Europskom natjecanju mladih profesionalaca u kušanju francuskih vina u Parizu u sklopu Međunarodnog agronomskog sajma, a na poziv Corinne Samouille ispred francuskog Ministarstva poljoprivrede – prenosi portal SiB.hr.

Natjecanje sastojalo se od pripreme prezentacijskih materijala na temu  „Promjene u vinogradarstvu na dnevnoj osnovi“ koji se šalju prije samog natjecanja na vrednovanje. U Parizu provelo se kušanje francuskih vina koje se sastojalo od tri skupine testova.

U prvoj skupini studenti imali su zadaću prepoznati vino, kao i apelaciju, godinu berbe te cjenovni razred. U drugom setu zadataka vina se brončano ocjenjuju, a u trećoj, u koju je ušlo samo prvih troje plasiranih, zadaća je prepoznati vino i isto prezentirati na engleskom ili francuskom jeziku u trajanju od deset minuta.

Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat, pa tako Paponja osvaja drugo mjesto i srebrno odličje, uz novčanu nagradu, dok mu kolegica Jukić osvaja 10. mjesto među 70 natjecatelja.

Navedeni uspjeh samo je jedan u nizu rezultata međunarodne suradnje i rada sa studentima na smjerovima Turizam i Enogastronomija koji se studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi pri Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, a koji studente praktično podučava u nastavnoj bazi Vinum Academicum kraj Kutjeva u vlastitom podrumu, vinogradu i prodavaonici vina.

Navedeni uspjeh samo je jedan u nizu rezultata međunarodne suradnje i rada sa studentima na
smjerovima Turizam i Enogastronomija koji se studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u
Požegi pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji studente praktično podučava u
nastavnoj bazi Vinum Academicum kraj Kutjeva u vlastitom podrumu, vinogradu i prodavaonici vina,
ističe ističe prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)