Smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Mateo Pejaković

Foto: Mateo Pejaković


Premijer Andrej Plenković danas je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra – prenosi HRT.

Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije, priopćeno je iz Banskih dvora.

Podsjetimo, Nacional je objavio transkripte snimke razgovora, kako tvrde, savjetnika ministra gospodarstva Jurice Lovrinčevića i novinara Mreže TV Marina Vlahovića. List navodi da je Lovrinčević u razgovoru zatražio da se njemu osobno isplati polovina budžeta za oglašavanje državnih tvrtki – koji im je on i dodijelio. Iz USKOK-a su kratko poručili da potvrđuju provođenje izvida u predmetnom slučaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)