Saniran nogostup u Ulici Lorenza Jagera

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Završili su radovi na sanaciji zapadnog nogostupa u Ulici Lorenza Jagera na dionici od Prolaza Lorenza Jagera do Ulice Hrvatske Republike u dužini od oko 300 metara i širini oko tri metra – prenosi Grad Osijek.

Radove je izvršila gradska tvrtka Unikom, a obuhvatili su uklanjanje postojećeg nogostupa, postavljanje novog kamenog sloja, izradu stabilizacije, postavljanje novih rubnjaka i asfaltiranje nogostupa te vraćanje dijela parkirališta u prvobitno stanje.

Radove je u utorak obišao zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te istaknuo kako su vrijedni 75 000 eura, od čega je dio radova bio uvjetan radovima na modernizaciji tramvajske infrastrukture, što je izvršila tvrtka GPP.

– U cijelom gradu traju radovi na infrastrukturi. Ima nekoliko otvorenih gradilišta osim ovih velikih investicija, prije svega tu mislim na modernizaciju tramvajske infrastrukture, do onoga što je već krenulo, projekt Osijek 4 naše tvrtke Vodovod u dijelu Vukovarske ulice. To će se nastaviti Gundulićevom ulicom, od Trga baruna Franje Trenka do na zapad, gdje su stali radovi prošli puta kad govorimo o rekonstrukciji Gundulićeve ulice, koja će u cijelosti biti rekonstruirana – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Istaknuo je kako se u Gradskoj četvrti Novi grad od većih radova trenutačno izvode oni u Ulici Brune Bjelinskog, gdje se također rekonstruiraju kolnik i nogostup, ali i izvode radovi Vodovoda na novoj vodoopskrbnoj mreži i odvodnji.

Govoreći o rješavanju kritičnih točaka po pitanju odvodnje, zamjenik gradonačelnika Vulin izvijestio je da su u tijeku radovi u Ulici Bele Bartoka u Retfali, vrijedni 1.125.000 eura, te radovi u Josipovcu. Po završetku tih radova veće količine oborina koje su poplavljivale kuće više ne bi trebale stvarati probleme.

Zadovoljstvo izvedenim radovima izrazio je Luka Došen, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad, i podsjetio da je nogostup saniran i u istočnom dijelu Kanižlićeve, na Vijencu Augusta Cesarca i Gorana Zobundžije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)