Šahovski klub “Amater” Strizivojna prvak Hrvatske!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Šahovski klub „Amater“ iz Strizivojne osvojio je prvo mjesto na 31. državnom ekipnom prvenstvu Hrvatske za žene u šahu. Od devet najboljih ekipa iz Hrvatske, šahistice ŠK „Amater“ su s 12 bodova postale prvakinje Hrvatske. Na drugom mjestu je ŠK „Mladost“ iz Zagreba, a treći je ŠK „Polet“ Buševec. Za Strizivojnu su nastupile IM Karina Cyfka – najbolja 1. ploča turnira, WIM Kristina Šarić, MK Lucija Batory i MK Ester Jurić – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Rezultat je tim veći što je našem klubu iz Strizivojne ovo tek drugo prvenstvo Hrvatske. Prošle godine na prvom nastupu ekipa je osvojila 4. mjesto, a ove godine postaju prvakinje. Turnir su startale s dvije pobjede protiv ŠD „Sisak“ i ŠK „Caissa“ Zagreb, nakon toga treće kolo nesretno gube od ŠK „Kastav“, no to ih nije poljuljalo. Nastavljaju nizati pobjede te u predzadnjem kolu protiv drugoplasirane ekipe HAŠK „Mladost“ Zagreb odigravaju remi i u zadnjem kolu čeka ih ŠK „Draga“ iz Rijeke s kojim igraju 2:2 te osiguravaju prvo mjesto – ističe Josip Jakobović, načelnik Općine Strizivojna.

Dodaje da su dvije igračice – Kristina Šarić i Ester Jurić – prošle školu šaha u Strizivojni. Kristina je osvajala kadetska, juniorska pa i seniorska pojedinačna prvenstva, a sada se okrunila i titulom ekipne prvakinje države. Ester se kruni ekipnom prvakinjom države nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta na pojedinačno prvenstvu države te ovogodišnjeg trećeg mjesta na državnom prvenstvu.

– Ovaj rezultat je i odraz homogenosti šahovskog kluba, igračica i podrške roditelja i prijatelja kluba. Ovakvim rezultatom se ne mogu pohvaliti ni veće sredine od naše male Strizivojne. Privilegija je imati PRVAKA HRVATSKE, zato zahvaljujemo svim igračicama, upravi ŠK „Amater“ Strizivojna i sponzorima – stoji u čestitci načelnika Jakobovića.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)