Promocija knjige Velimira Zajeca danas u Filozofskom fakultetu Osijek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Velimir Zajec u srijedu, 7. lipnja u 19 sati nastupa u Osijeku. Doduše, neće ponovno zaigrati, već dolazi u sklopu ljetne, slavonske turneje promocije knjige Zeko, svoje velike biografije koja je lani izašla iz tiska. Slušajte i Radio Osijek, možda budete sretnog prsta, nazovete između 9 i 10 sati i dobijete knjigu na dar.

Zajec će u Filozofskom fakultetu Osijek, nakon kratkog razgovora o knjizi i svojoj karijeri svim svim zainteresiranima i potpisivati njihov primjerak knjige. Ulaz je potpuno slobodan za sve zainteresirane, a najavljen je i gost iznenađenja.

– Prva asocijacija na Osijek mi je uvijek onaj trenutak 1982. godine kad smo na autocesti Niš – Beograd saznali da su pobijedili Zvezdu i da smo osvojili naslov koji se čekao više od dvadeset godina. Iz Osijeka sam dovodio kao tehnički direktor Dinama sjajne igrače, pa recimo sam Igora Cvitanovića uzeo na osjećaj u paketu s Davorom Šukerom, gledajući samo statistiku i slušajući o njemu, bez da smo ga pogledali. Obojica su ostavila potom trag u Dinamu. Izuzetno sam zadovoljan reakcijama publike na dosadašnjim promocijama, a obzirom da idemo u Dinamovu zonu, plavu Slavoniju, očekujem još veći odaziv. Pozivam sve da dođu, jer ova knjiga nije samo moja biografija, već svih mojih suigrača, prijatelja, navijača, svega što se svojedobno događalo oko Dinama. Veselim se jako tim druženjima i razgovorima s navijačima, suigračima i prijateljima – kazao je Velimir Zajec.

Nakon te promocije Zajec od idućeg tjedna nastavlja pravu turneju po Slavoniji, obzirom da će u sedam dana obići sedam velikih gradova u Slavoniji. Tako će nakon Osijeka obići i Drenovce (8. 6. u 19 sati), Valpovo (9. 6. u 19 sati), Našice (10. 6. u 18 sati) i Županju (11. 6. u 18 sati).

Knjiga o Zajecu izašla je na 40. obljetnicu Dinamovog osvajanja naslova prvaka, a ove godine u sklopu promocija osim tog uspjeha, prigodno će se prisjetiti još jednog trofeja Dinama.

– Ovo proljeće je inače i 40 godina od našeg osvajanja naslova pobjednika Kupa 1983. godine. To je bio posljednji naslov Dinama u nekadašnjoj državi i nama svima vrlo dragi trofej obzirom da smo s njime potvrdili snagu naše legendarne generacije. Do trofeja nas je i tada, kao i 1982. vodio naš legendarni Ćiro kojeg ćemo se rado prisjetiti na svim ovim promocijama u Dinamovim gradovima kao oca naših uspjeha – dodao je Zajec.

Na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara, a na promocijama moći će kupiti po promotivnim, sniženim cijenama – prenosi HRT Radio Osijek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)