Problem s poplavljenim podrumima u Župi sv. Luke u Josipovcu odlazi u zaborav

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije oborinske odvodnje u slivnom području Župe svetog Luke dobro napreduju, a u subotu ih je obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sa suradnicima – prenosi Grad Osijek.

– Drago mi je da radovi idu i brže od planirane dinamike, uskoro bi trebali biti gotovi. Mještani ovog dijela Josipovca desetljećima su imali problem s oborinskom odvodnjom, taj problem sada rješavamo. Prvu fazu već smo napravili, u tijeku je druga faza u ulicama Eugena Kumičića, Marka Marulića i u Branimirovoj ulici, vrijedna 350.000 eura. Sveukupni radovi prve i druge faze vrijednosti su 785.000 eura, a osim oborinske odvodnje riješili smo i kolne prilaze i zelene površine. Mislim da i stanovnici mogu biti zadovoljni – poručio je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako su u Josipovcu u tijeku i drugi projekti poput izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Ulici Stjepana Brodarića, a riječ je o investiciji koja se radi u suradnji s Vodovodom, vrijednoj oko 600.000 eura.

– Ljudi koji žive u toj ulici nisu imali priključak na kanalizaciju, a imali su privremeni priključak na vodoopskrbnu mrežu. I taj dugogodišnji problem rješavamo. Usto smo i mnogobrojne ulice sanirali, od Zagorske, Dalmatinske, Kolodvorske, Ribarske – istaknuo je gradonačelnik.

Od projekata u planu izdvojio je izgradnju biciklističke staze i kružnog toka na križanju Bizovačke i Osječke ulice te energetsku obnovu Osnovne škole Josipovac.

Jakov Mihaljević, predsjednik Mjesnog odbora Josipovac zahvalio je gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Radićem na još jednoj kapitalnoj investiciji u Josipovcu.

– Moram istaknuti da već unazad par godina nam rastu prioriteti i mi kao Vijeće mjesnog odbora imamo znatno veću širinu za ulaganje u naše prioritete, u urbanu opremu, kolnike, nogostupe itd. Gradonačelnik je najavio brojne projekte u Josipovcu, na zadovoljstvo svih mještana Josipovca i na tome smo zahvalni. Istaknuo bih i još jedan veliki projekt povodom 70 godina Nogometnog kluba Radnik; gradska uprava će uložiti 300.000 eura u rekonstrukciju Sportskog centra Josipovac – kazao je Mihaljević.

Milan Opačak, gradski vijećnik s područja Josipovca, podsjetio je da su dugi niz godina ukazivali na problem u Župi sv. Luke.

– Nažalost nije bilo sluha. Ali, gradonačelnik Radić je prepoznao prije par godina taj veliki problem za mještane Josipovca, tj. konkretno ovoga naselja. I evo, nakon dvije, tri godine taj problem dolazi kraju. Sve kuće koje su imale podrume su bile većinom poplavljene i to odlazi u zaborav. To je za nas veliki značaj. Naravno da smo zadovoljni sa svim drugim projektima koje je gradonačelnik najavio, prije svega mislim na kružni tok u Josipovcu i na biciklističku stazu, koja će donijeti veliku sigurnost našoj djeci i da Josipovac dobije još puno veću protočnost u smislu migracija prema gradu Osijeku – istaknuo je Opačak.

Nadzorni inženjer gradilišta Filip Sekulić iz tvrtke Rencon objasnio je da radovi obuhvaćaju izgradnju 170 metara otvorenih kanala, 174 metra zatvorenog cjevovoda različitih profila, 184 metara betonskog kanala s rešetkom, 178 metara ceste širine 5,4 metara i 712 metara kvadratnih parkirališnih površina. Ukupna dužina obuhvata druge faze je oko 550 metara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)