Prikupljeno 2.100 kilograma plastičnih čepova

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Policijska uprava osječko-baranjska od 2017. godine aktivno sudjeluje u humanitarnoj akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, koju provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Naime, Policijska uprava kroz razgranatu mrežu suradnje sa svim dionicima društva od građana kao pojedinaca do organizacija i institucija, potiče na prikupljanje te organizira prikupljanje i predaju plastičnih čepova, a sve to kao humani čin cjelokupne zajednice, koja svojom sinergijom prikuplja materijalna sredstva potrebna za liječenje oboljelih od leukemije i limfoma – s fokusom na najmlađe članove našeg društva. Osim humanog karaktera, ova akcija usmjerena je i prema očuvanju i zaštiti okoliša. Policijska uprava osječko-baranjska provodi nacionalni preventivni projekt “Zdrav za 5” te tako akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” osim humanog dobiva i ekološki “štih”.

Tako je jučer Policijska uprava osječko-baranjska  u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, drugim državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, organizacijama civilnog društva i građanima s područja Osječko-baranjske županije predala ukupno 2.100 kilograma plastičnih čepova u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

U ovoj akciji predaje plastičnih čepova sudjelovali su  policijski službenici Policijske postaje Slatina, Hrvatske vode Osijek, Osnovna škola „Cvjetno“ iz Briješća, te vrtići, škole, poduzeća, ustanove i privatne osobe s područja Grada Našica (poduzeće „Našički Park“ iz Našica, Centar za socijalnu skrb Našice, Osnovne škole „Vladimira Nazora“ iz Feričanaca, „Ivana Brnjika Slovaka“ iz Jelisavca, „Dore Pejačević“ iz Našica, „Ivane Brlić Mažuranić“ iz Koške, „Hinka Juhna“ iz Podgorača, „Mali humanitarci Osnovne škole „Kralja Tomislava“ iz Našica, Dječji vrtić „Zvončić“ iz Našica, Udruga Liga protiv raka „Mimoza“ iz Đurđenovca), zgrada 101 na Sjenjaku te drugi građani s područja Osijeka i Našica.

Od 2017. godine, odnosno otkako smo proveli prvu ovakvu akciju do danas, građani i institucije s područja Osječko-baranjske županije i drugi pojedinci, prikupili su ukupno 31.840 kilograma čepova.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)