Preventivne aktivnosti na Proljetnom festivalu u Čepinu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Protekle subote policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su preventivne aktivnosti u skladu s nacionalnim preventivnim projektima „Zdrav za 5“ i „Zajedno više možemo“ na Proljetnom festivalu u Čepinu. Policijski službenici su ujedno na taj način obilježili „Dan planeta Zemlje“ vezano za II. komponentu projekta „Zdrav za 5“ koja se odnosi na očuvanje i zaštitu okoliša i prirode.
 
Posjetiteljima festivala je uz dijeljenje prigodnih edukativnih letaka i educiranja o projektu ukazano na potrebu o zaštiti prirodnih resursa kao i na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.
 
Policijski službenici prezentirali su preventivne projekte te su s najmlađim sudionicima, djecom predškolskog i školskog uzrasta, proveli nekoliko radionica edukativno-kreativnog karaktera, a festival su u pratnji razrednice posjetili učenici trećeg razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Čepina.
 
Najzanimljivijom pokazala se radionica „Moj otisak prsta“ putem koje se učenici ujedno upoznaju sa svrhom daktiloskopije i načinima otkrivanja kaznenih djela te doprinosu Ivana Vučetića na tom području. U interaktivnoj vježbi s učenicima, policijski službenik pokazao je sredstva koja se koriste za izuzimanje otisaka papilarnih linija, dok su djeca samostalno sudjelovala u radionici uzimanja papilarnih linija prstiju ruke.
 
Posebno je promovirana kampanja „Postani policajac/policajka“, a tom prilikom je policajce na štandu posjetio poznati „chef“ Tomislav Špiček i uz „KUHAČU“ podržao ovu kampanju.
 
Informacije o kampanji potražite na: https://policijska-akademija.gov.hr/postani-policajac-policajka/4018

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)