Preventivne aktivnosti na Međunarodnom danu sporta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U dvorani Gradski vrt u Osijeku danas je u sklopu najveće sportske manifestacije u Europi „Plazma Sportskih igara mladih“, u kojoj svake godine sudjeluje oko 50-tak zemalja svijeta, obilježen Međunarodni dan sporta – prenosi PU osječko-baranjska.
 
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske i ove godine pridružili su se  učenicima osnovnih škola iz cijele županije koji su se u suradnji s gradom Osijekom te drugim sudionicima pridružili ovoj manifestaciji kako bi svi zajedno obilježili Međunarodni dan sporta. Djeci, njihovim roditeljima i ostalim gledateljima predstavljeni su preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“, „Zajedno protiv govora mržnje“, „Zdrav za 5“ i „Zajedno više možemo“.
 
Više od 1.500 djece i mladih natjecalo su se u sportskim disciplinama graničaru, atletici, šahu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, malom nogometu, uličnoj košarci i rukometu, a policijski službenici su sve sudionike i posjetitelje poticali na zdrave životne navike i jačanje svijesti o ravnopravnosti kroz sport, igru i zabavu.
 
Cilj je usmjeriti navijače i mlade igrače na promicanje zdravog načina života u sportskom duhu, na “fair play” igru, na razvoju kulture navijanja i komunikacije, na toleranciju, poštivanje svih sudionika natjecanja bez obzira gdje žive i odakle dolaze, koje su vjere, nacionalnosti ili boje kože.
 
Poruku koju policijski službenici šalju svima, bez obzira na starosnu dob, je da se na sportska natjecanja prvenstveno dolaze zabaviti, miroljubivo navijati za svoj klub, isključujući bilo kakav oblik, vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja.
 
Osim policijskih službenika koji su predstavili nacionalne i lokalne preventivne projekte, događaju su prisustvovali policijski službenici-kriminalistički tehničari Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove Policijske uprave koji su predstavili opremu i tehniku koju koriste u obavljanju svojih svakodnevnih poslova i izazovnih zadataka te policijski službenici I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin.
 
Svi zajedno promovirali su i kampanju „Postani policajac/policajka“, a informacije o kampanji možete potražiti na: https://policijska-akademija.gov.hr/postani-policajac-policajka/4018

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)