Preventivna akcija „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Povodom spomendana Svetog Vinka, tradicionalno, 22. siječnja svake godine obilježava se „Dan svetog Vinka – Vincekovo“. Sveti Vinko jest zaštitnik vinograda i vinogradara, a i samo njegovo ime podsjeća na vino, latinski „vinum“. Na taj dan veliki broj građana obilazi područja pod nazivom „Vinske ceste i vinogradi“ koja se u Osječko-baranjskoj županiji nalaze područjima Erdutskog, Baranjskog, Feričanačkog i Đakovačkog vinogorja.

Ove godine policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Našice proveli su preventivnu akciju „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰“ koja je u skladu s preventivnim projektom „Sigurnost u cestovnom prometu“. Policijski službenici uručivali su preventivno edukativne materijale i razgovorom građane upozoravali na poštivanje prometnih propisa koji se u prvome redu odnose na upravljanje vozilima pod prekomjernim/nedozvoljenim utjecajem alkohola u prometu na cesti. Policijski službenici ukazali su vozačima da se pod utjecajem alkohola vozaču bitno smanjuje percepcija koja može dovesti do zakašnjelih reakcija vozača i tako nastanka prometne nesreće.

Konkretna policijska preventivna akcija provedena je na području Općine Feričanci koja je potpisnik „Sporazuma“ o suradnji između istoimene Općine i Policijske uprave osječko-baranjske iz kojega su osigurana sredstva za nabavku edukativno promidžbenih materijala koji se koriste za provođenje policijskih preventivnih aktivnosti.

 Policija građanima ne brani konzumaciju alkohola, već sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama sprječava da zakonski prekomjerno alkoholizirani vozači upravljaju vozilima na cesti.

„AKO PIJEŠ, NE VOZI“ – „OSIGURAJ SI TRIJEZAN PRIJEVOZ“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)