Prevencija na sportskom vikendu u Belišću

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske iskoristili su bogati sportski vikend u Belišću te sudjelovali na sportskoj manifestaciji “Sportski weekend u Belišću” na kojem su održane utrke građana pod nazivom “Belišćanski cener-utrka kružnih tokova” i “Jugovača trail – reciklaž”.
 
U organizaciji Sportsko rekreacijskog kluba „Baraber“ iz Belišća i Zajednice športskih udruga Grada Belišća, na utrci su prezentirani policijski preventivni projekti “Zdrav za 5”, “Zajedno više možemo” i “Biciklirajmo biciklističkom” te je naglasak posebno stavljen na provođenje kampanje „Postani policajac/policajka“.
 
Ovi preventivni projekti primarno ukazuju na štetne učinke korištenja sredstava ovisnosti, a ujedno promoviraju zdrave životne stilove, posebice aktivno bavljenje sportom.
 
Ciljevi projekata su podizanje razine svijesti ljudi o odgovornosti o očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti te o ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline, kao i prirode.
 
Kako Ministarstvo unutarnjih poslova potiče oblike sportskih aktivnosti ka unapređenju i razvoju sporta u policiji, iste su smjernice i Policijske uprave osječko-baranjske, sukladno čemu je u ovaj događaj uvrštena i posebna kategorija za policijske službenike i službenice kako bi ih se dodatno potaklo na razvijanje sportskih aktivnosti i vještina. Tako su na ovome događanju sudjelovali i policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova,  koji su uz potporu svojih Policijskih uprava i potporu Policijske uprave osječko-baranjske predstavljali policiju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)