Prevencija na memorijalnom nogometnom turniru „Antun Batinić“ u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nogometni klub Elektra od 1993. godine, svake godine u mjesecu kolovozu,  organizira memorijalni turnir „Antun Batinić“, kojeg još nazivaju „Batek“ ili „Batekov memorijal“, a u spomen preminulom članu kluba Elektra. Antun je bio i vratar NK Osijeka i u još nekoliko slavonsko-baranjskih klubova, bio je časnik Hrvatske vojske, a stradao je  u vrijeme Domovinskog rata – prenosi PU osječko-baranjska.

Policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, pridružile su se navijačima, igračima i trenerima te promovirale preventivne projekte  „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“.

Svi zajedno podržali su preventivne projekte te pokazali da se kroz nogometne vještine, fair play, pravedno suđenje i miroljubivo navijanje bez vrijeđanja i omalovažavanja mogu odigrati nogometne utakmice na koje svi mogu biti ponosni.

Poruku koju šalju policijske službenice je da budemo tolerantni i navijamo miroljubivo, bez vrijeđanja, mržnje, nasilja i uništavanja.

Uz preventivne projekte provela se i kampanja „Postani policajac/policajka“ za upis u Policijsku školu „Josip Jović“ za obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka i za upis u treći razred srednje škole.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)