Prevencija na malonogometnom turniru Zimko u dvorani Zrinjevac

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


I ove godine u dvorani Zrinjevac u Osijeku održan je 37. po redu malonogometni turnir „Zimko“, koji je okupio brojne igrače u čak 12 kategorija od U9 do U19. Ove godine na turniru sudjelovale su i djevojčice u kategorijama U12, U13 i U14, pa i mlađe natjecateljice.  
 
Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj i I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin podržali su turnir i proveli preventivne aktivnosti „Budi navijač, a ne razbijač“, „Zajedno protiv govora mržnje“, „Zajedno više možemo“ i „Zdrav za 5“, na način da su se  pridružili  navijačima  kako bi promovirali zdrave životne stilove, potaknuli ih da i dalje nastave trend miroljubivog i pozitivnog stava prema navijačima drugih ekipa, prema igračima i sucima, da potiču fair play igru, da budu ne nasilni, a budu tolerantni i da poštuje jedni druge.
 
Cilj ovih preventivnih projekata je probuditi svijest i ukazati navijačima da se na sportska događanja dođu zabaviti, miroljubivo navijati za klub za koji navijaju, bez vrijeđanja i omalovažavanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja ali i da se sami aktivno uključe rekreativno bavljenje sportom te na taj način poboljšaju kvalitetu života – prenosi PU osječko-baranjska.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)