Prevencija na malonogometnom turniru „Zimko 2024“ u Donjem Miholjcu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U nastavno sportskoj dvorani Osnovne škole „Augusta Harambašića“ u Donjem Miholjcu od 2. do 4. siječnja održan je malonogometni turnir „Zimko 2024“ na kojem su sudjelovale 32 ekipe nogometaša mlađih uzrasta, a koji je organizirala Zajednica športskih udruga grada Donjeg Miholjca i NK Jedinstvo iz Donjeg Miholjca.
 
Ovom sportskom događaju pridružili su se policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac, koji su proveli lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“.
 
Policijski službenici su razgovarali i dijelili edukativno promotivne letke  mladim igračima, njihovim navijačima i roditeljima kako bi ih potaknuli da se pridržavaju zakonskih propisa i ukazali na probleme i posljedice nereda i nesportskog ponašanja koje ostavljaju na društvo.
 
Cilj ih je potaknuti da se prvenstveno na sportska događanja dolaze zabaviti, miroljubivo podržati svoju djecu sportaše i klubove za koje navijaju, da budu tolerantni, smanje vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, da se bore protiv svih oblika nasilja, vrijeđanja i uništavanja – prenosi PU osječko-baranjska.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)