Predstavljeni EU projekti na Info danu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku organizirao je Info dan EU projekata posvećen predstavljanju i promociji različitih projekata koje su nastavnici i studenti razvijali tijekom proteklog razdoblja i čija je provedba u tijeku – prenosi Grad Osijek.

Info danu nazočila je zamjenica osječkoga gradonačelnika Jasenka Crnković koja je istaknula da je Grad Osijek rekorder po povučenim europskim sredstvima.

Trebamo iskoristiti svaku priliku kako bismo naše profesore i studente učinili što konkurentnijima na tržištu i kako bismo prikupili nova znanja, nova iskustva i zatim ih međusobno dijelili. S novim financijskim razdobljem koje nam traje do 2027. godine, svi skupa imamo priliku i mogućnost povući mnoga europska sredstva kako bismo maksimalizirali i stvorili dodanu vrijednost na nivou cjelokupnog Sveučilišta, što će definitivno biti veliki zamašnjak i našem gradu Osijeku“, istaknula je Crnković.

Ovakvim projektima doprinosimo boljem pozicioniranju na europskom istraživačkom i visokoobrazovnom prostoru, ali i utječemo na zajednicu jer kroz projekte razvijamo programe u koje se uključuje i civilno društvo pa i lokalna uprava te svi zajedno, u jednoj sinergiji, nastojimo doprinijeti razvoju ovoga područja u kojem živimo“, izjavila je Sonja Vila, prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Osijeku.

Uzvanicima se, u ime organizatora Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, obratila i Martina Smolić, prodekanica za znanost i poslijediplomske studije koja je naglasila kako trenutna četiri projekta na fakultetu imaju veliku novčanu vrijednost i da se bez financijskih sredstava ne može razvijati kompetitivna znanost te da se i kvalitetna nastava ne može raditi bez kompetitivne znanosti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)