Pravni fakultet u Osijeku svečano obilježio 47 godina postojanja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Pravni fakultet u Osijeku obilježio je u četvrtak 47 godina postojanja, a svečanoj sjednici nazočio je i osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je čestitao na velikoj obljetnici uspješnoga rada – prenosi Grad Osijek.

– U gotovo pet desetljeća na ovom fakultetu diplomiralo je oko 10 tisuća studenata, što dovoljno govori o njegovoj važnosti i veličini. Od dislociranog studija prije 47 godina danas je to fakultet koji upisuje 400 studenta godišnje. Velika i važna su sastavnica osječkog Sveučilišta i kao takvi su važan dio i Grada Osijeka – poručio je gradonačelnik Radić ističući odličnu suradnju Grada s Fakultetom i Sveučilištem.

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac istaknuo je kako je Pravni fakultet jedna od najstarijih sastavnica osječkog sveučilišta.

– U ovim turbulentnim vremenima tranzicije Europske unije itekako je bitno obrazovati dobre pravnike. U narodu često znamo reći da pravo i pravda nisu isto, ali duboko sam uvjeren kako profesori Pravnog fakulteta nastoje smanjiti tu razliku– rekao je rektor Guberac.

Dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević podsjetio je kako je fakultet 1975. godine upisan u Trgovački registar, napominjući da je u ovih 47 godina rada obrazovao naraštaje vrsnih pravnika.

– Naši pravnici danas obavljaju najodgovornije dužnosti u pravosuđu, državnoj upravi, kao saborski zastupnici, ministri i državni tajnici. Posebno sam ponosan što je Pravni fakultet Osijek prošao postupak vanjskog vrednovanja reakreditacije i što smo dobili bezuvjetnu dopusnicu ministra za obavljanje znanstveno nastavnih aktivnosti. Dobili smo i predstavnike u Državnoodvjetničkom vijeću i Državno sudbenom vijeću, što je dokaz kvalitete i prepoznatljivosti fakulteta i nastavnika – rekao je dekan Petrašević i dodao kako na fakultetu trenutačno studira 2000 studenata.

Čestitajući dekanu i djelatnicima, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić rekao je kako se fakultet u posljednjih 47 godina iskazao svojim studijskim programima i znanstvenim radom.

– Želim im puno uspjeha i u budućem radu, osobito s njihovim najvrjednijim proizvodom, a to su studenti, od kojih će, uvjeren sam, stvoriti kvalitetan kadar koji će doprinijeti razvoju Slavonije, ali i čitave Hrvatske – kazao je zamjenik župana Miletić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)