Povodom Dana vatrogastva položeni vijenci za poginule vatrogasce

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dan vatrogastva, kao i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, obilježeni su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Kapelice Mira, na lijevoj obali Drave, za poginule vatrogasce, branitelje i druge stradalnike u Domovinskom ratu – prenosi Grad Osijek.

Kratku molitvu predvodio je vlč. Ivica Rebić, vatrogasni kapelan, a polaganju vijenaca i odavanju počasti nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

„Došli smo se pokloniti svim vatrogascima koji su, vršeći svoju službu, dali i svoj život. Također, došli smo se pokloniti svim vatrogascima koji su za vrijeme Domovinskog rata, zajedno s hrvatskim braniteljima, rame uz rame i radeći svoj posao, dali svoju žrtvu za svoj grad i svoju domovinu, a ovo je ujedno i prigoda da čestitamo svim vatrogascima njihov dan, kao i njihovog zaštitnika svetog Florijana kojemu se utječu uz njihovo geslo – Vatru gasi, brata spasi.“, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Florijančić.

„Zahvalio bih se svim vatrogascima grada Osijeka koji su snaga ovoga grada o kojem se brinu 24 sata dnevno i 365 dana u godini, kao i dobrovoljnim vatrogascima koji svoje slobodno vrijeme daju kako bi gasili požare zajedno s profesionalnim vatrogascima. Također, htio bih naglasiti da u gradu Osijeku tradicija vatrogastva postoji već 150 godina. Uz to, zahvalio bih se i našem vatrogasnom kapelanu Ivici Rebiću, a ponajviše Gradu Osijeku koji i financijski, ali i na mnoge druge načine i podršku doprinose kvalitetnijem radu vatrogasaca.“, zaključio je Goran Ivković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Osijeka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)