Potpisan treći sporazum OBŽ i Fakulteta primijenjene matematike i informatike u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Uspješna suradnja Osječko-baranjske županije i Fakulteta primijenjene matematike i informatike u Osijeku jučer (19. prosinca 2023. godine) potvrđena je novih ugovorom. Naime, danas su zamjenik župana Josip Miletić i dekan prof. dr. sc. Kristian Sabo potpisali novi, već treći Sporazum o suradnji Županije i ovog Fakulteta u provođenju bloka radionica MATHOS Web Development Bootcamp. Primjer je to uspješnog povezivanja županijske uprave, visokog obrazovanja i znanosti te gospodarstva s zajedničkim ciljem unaprjeđenja kvalitete obrazovanja, pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama i poboljšanja stanja u gospodarstvu – prenosi Osječko-baranjska županija.

Zamjenik župana Josip Miletić zahvalio je Fakultetu primijenjene matematike i informatike na dugogodišnjoj suradnji. – Već treću godinu zaredom potpisujemo sporazum o suradnji za edukaciju nezaposlenih osoba, vrijednog oko 13.000 eura kojim će se educirati 20 osoba. Važno je istaknuti da su prethodni polaznici vrlo brzo pronašli zaposlenje, a upravo to je cilj Osječko-baranjske županije, ovakvim i sličnim mjerama dodatno poticati gospodarstvo. Odličnu suradnju imamo i s ostalim sastavnicama osječkog Sveučilišta koja se pokazala izvrsnom, a to ćemo nastaviti i u narednom razdoblju – kazao je Miletić.

– Jedan od strateških ciljeva Fakulteta primijenjene matematike i informatike je suradnja s gospodarstvom, što znači i provedbu aktivnosti koje imaju utjecaj na razvoj gospodarstva. Stoga smo prije dvije godine započeli ovaj projekt, koji je već dao rezultate jer je većina do tada nezaposlenih osoba nakon edukacije pronašla posao. Projekt se stoga nastavlja – kazao je prof. dr. sc. Kristian Sabo, dekan Fakulteta primijenjene matematike i informatike u Osijeku. Naglasio je kao kandidati za polaznike prolaze klasifikacijski postupak, a sve aktivnosti Fakultet provodi u suradnji s tvrtkama.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je da je ovo treće potpisivanje ugovora između Županije i Fakulteta za navedenu edukaciju. Vrijednost potpisanog ugovora je 13.300 eura.

– Ovo je još jedan u nizu projekata kojima Osječko-baranjska županija stvara stimulativno okruženje za razvoj gospodarstva i daje svoj doprinos pozitivnim trendovima. Prema dosadašnjim iskustvima, projekt je urodio dobrim rezultatom jer je veliki dio polaznika uspio naći posao. Osim Županije i Fakulteta, u provedbu projekta uključeni su također Hrvatski zavod za zapošljavanje i tvrtka Mono d.o.o. koja ima praktična iskustva te daje svoj doprinos da polaznici steknu znanja primjenjiva na tržištu rada, kazala je pročelnica.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)