Ponos Donjeg Grada slavi 100. godina postojanja!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osječki kvart Donji Grad dom je Nogometnog kluba Olimpija posljednjih 100 godina. Klub je osnovan 7. rujna 1923. te je svakako ponos ovoga kvarta, zbog svog doprinosa kako lokalnome nogometu tako i hrvatskome. U njemu su rasla i neka poznata imena kao što su: Robert Špehar, Petar Krpan, Zoran Zekić, Ivo Smoje i mnogi drugi – prenosi Sport Osijek.

Nogometni klub Olimpija od početka ove godine počeo je slaviti svojih 100 godina, ovome cjelogodišnjem događaju u ožujku se pridružila i ekipa iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa s kojom je odigrana prijateljska utakmica, koprivnički Slaven Belupo poznat i pod nazivom „Farmaceuti”, a na čijoj je trenerskoj poziciji tada bio bivši igrač NK Olimpije Zoran Zekić.

Ljubičasti su također odmjerili snage s nekadašnjim reprezentativcima i veteranima hrvatskog nogometa. Također treba i spomenuti dva bitna Memorijalna turnira Marko Svrtan (odigran u lipnju, 20. izdanje) i Vlado Liović (kolovoz, 7. izdanje), koji odaju počast preminulim sportašima te su bitni za nogometnu priču Grada na Dravi.

Proslava 100. rođendana ponosa Donjeg Grada nastavlja se 7. rujna s početkom u 19 sati kada će se na terenu NK Olimpije napraviti milenijska fotografija i koreografija bakljama. U subotu 9. rujna s početkom u 9:30 sati održat će se 23. Boćarski memorijal „Milenko Tomas” koji će se odviti na Boćalištu BK Olimpija. Večernji sati bit će rezervirani zaprojekciju dokumentarnog filma „100 godina Nogometnog kluba Olimpija” autora Josipa Grizbahera s početkom u 20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan nakon u nedjelju 10. rujna održat će se rukometni turnir na kojem će se sastati RK Olimpija, ŽRK Osijek, ŽRK Đakovo i HRK Darda u ŠD Zrinjevac. U isto vrijeme održat će se Stolno teniski turnir otvorenog tipa na kojem mogu sudjelovati starosne kategorije do i preko 60 godina u parovima.

Glavna utakmica proslave odigrat će se u utorak 12. rujna kada će s početkom u 15:30 sati snage odmjeriti NK Olimpija i naš predstavnik u Supersport HNL ligi Nogometni Klub Osijek, također će sve gledatelje prije same utakmice očekivati prigodan program.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)