Policija tijekom vikenda evidentirala 219 prekršaja, rekorder napuhao 2,49 promila!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.

Prometne nesreće dogodile su se na područjima PPRP Osijek, PP Đakovo i PP Našice.

Za vikend evidentirana 33 alkoholizirana vozača i 219 prekršaja

Na području PU osječko-baranjske od 26. do 28. siječnja u nadzoru prometa evidentirana su 33 vozača (29 osobnog automobila i 4 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 219 prekršaja od kojih 106 prekršaja prekoračenja brzine, 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 nepropisnog korištenja mobitela, 4 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja neregistriranim vozilom i 72 ostalih prekršaja.

Upravljao automobilom s 2,49 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. siječnja u 12,10 sati u Markovcu Našičkom, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 43-godišnjak iz Markovca Našičkog. Obavljenim alkotetsiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,49 promila alkohola u krv.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)