Policija svakodnevno sa ceste ”skida” preinačena vozila i vraća mir građanima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Mateo Pejaković

Foto: Mateo Pejaković


Posebna pozornost ponovno je posvećena tehničkoj ispravnosti i preinakama na vozilima. Jučer je tako zbog obavljenih preinaka i stvaranja prekomjerne buke jedan motocikl poslan na izvanredni tehnički pregled u stanicu za tehnički pregled, dok je nad drugim motociklom obavljen tehnički pregled na cesti.
 
Utvrđeno je da su na oba motocikla preinačeni ispušni sustavi tako da su podešenim za stvaranje prekomjerne buke. Vozila su isključena iz prometa i oduzete su registarske pločice.
 
Ujedno su obavljena dva tehnička pregleda vozila na cesti, kod kojih su utvrđene preinake na ispušnim sustavima, zatamnjivanje  svjetala i druge nadogradnje koje nisu odobrene.
 
Na ulicama grada Osijeka ponovno je evidentiran jedan vozač osobnog automobila,  koji je naglim povećavanjem brzine proklizavao kotačima, zbog čega će i on biti sankcioniran.
 
Osim svega navedenoga, utvrđeno je još 15 prekršaja prekoračenja brzine, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 13 nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri tehničke neispravnosti vozila, jedno upravljanje ukinutom vozačkom dozvolom te 17 ostalih prekršaja.
 
Napominjemo da policijski službenici PU osječko-baranjske nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno, a sve kako bi pridonijeli što većoj sigurnosti svih sudionika u prometu – priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)